dijous, 24 de maig del 2018

Kamishibai

Kamishibai in English


Aquesta setmana els alumnes de 1r d'ESO de l'IES Lluís Domènech i Montaner han portat una sorpresa als nostres alumnes de 6è! Després de tot un curs preparant-ho, ens han llegit uns contes en anglès amb el mètode kamishibai.

Kamishibai literalment significa «drama de paper», és una forma d'explicar històries molt popular al Japó. Es va originar als temples budistes cap al segle xii i forma part de la tradició cultural del Japó.
El kamishibai és format per un conjunt de làmines il·lustrades en una cara i amb el text a l'altre. Acostuma a ser un conte o narració moral. Aquestes làmines s'insereixen en un teatrí plegable (en japonès butai) de cara al públic, de manera que el narrador pot anar llegint el conte i el públic seguir la història per mitjà de les imatges. A mesura que es van llegint els textos es van succeint les imatges del conte.

Els nostres alumnes han pogut gaudir d'històries com "Why are there so many stones on the riverbeds?", "The journey to the top" o "Dante the Giant" i altres de més clàssics com "The tortoise and the hare", "The Emperor's new clothes" o "What happened to Humpty Dumpty?"

Thanks for this amazing visit Domènech! Hope to see you soon!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS DIVERTIM AL CANAL OLÍMPIC El 12 de juny els i les alumnes de cinquè vam anar al Canal Olímpic de Castelldefels. El canal es diu o...